Cat de Mult si de Repede poti sa Cresti in Masa Musculara (Natural) (2023)

Cat de Mult si de Repede poti sa Cresti in Masa Musculara (Natural) (1)

In acest articol ai sa descoperi cat de mult si de repede poti creste in masa musculara pe calea naturala, fara a folosi steroizi.

Prima data cand am mers la sala, acum mai mult de 10 ani de zile, imi imaginam ca daca ma tin de antrenament si fac totul cum trebuie, la un moment dat o sa ajung sa am masa musculara a tipilor profesionisti din revistele de culturism. Total gresit.

De-a lungul anilor obiectivele mele s-au schimbat pe masura ce am observat tot mai multe dezavantaje al antrenamentului traditional pentru culturism si nu am mai continuat pe aceasta directie. Dar daca ai aceasi dorinta ca si mine la inceput, ar fi bine sa stii din timp un lucru foarte important: acea cantitate de masa musculara pe care o vezi la cuturistii de top e imposibila fara steroizi.

Acest lucru nu e un secret sau un zvon pornit de oameni invidiosi. Nu ai cum sa aproprii de nivelul culturistilor profesionisti fara steroizi. De aceea exista si concusurile de „natural bodybuilding” – ca cei ce nu doresc sa foloseasca astfel de substante ilegale sa poata concura de la egal la egal. Nu zic ca acesti „naturali” nu sunt musculosi sau ca nu exista unii care arata foarte bine, dar cantitatea lor de masa musculara e mult mai redusa ca cea a unui culturist pe care il vezi in reviste si in reclamele la suplimente.

(Video) Cum Sa Cresti in Masa Musculara Rapid daca Esti Slab *Ghid Explicat Pas cu Pas

Cat de Mult si de Repede poti sa Cresti in Masa Musculara (Natural) (2)

Daca esti un tip normal, care pur si simplu vrea sa puna pe el cat mai multa masa musculara pentru a arata mai impunator si atragator, e important sa stii la ce te poti astepta.

Prea multi tipi bine intentionati se iau dupa aceste modele ireale din revistele de culturism, se intristeaza si frustreaza cand nu cresc foarte rapid, arunca bani pe suplimente aiurea, isi schimba antrenamentele mult prea des in cautarea unei solutii magice, trag de ei in sala pana se accidenteaza sau supraantreneaza, sau renunta mult prea devreme crezand ca e vina genelor lor.

Dar daca stii la ce te poti astepta in mod realist – cat de mult si de repede poti creste in masa musculara fara folosirea steroizilor, vei putea evita toate aceste „capcane”. Vei putea urma o strategie de succes fara nici o grija, frustrare sau dezamagire si progresa cat poti TU de rapid.

Cati muschi poti pune pe tine in mod natural de-a lungul vietii

Primul an de antrenament este fara indoiala cel in care vei avea cele mai mari castiguri. Daca faci totul bine, ai putea pune pe tine 10-15 kg de masa musculara fara grasime. Daca faci masuratorile corect si nu iei in considerare grasimea, 15 kg e chiar mult dar e posibil pentru unii tipi mai dotati genetic.

(Video) Cât De Repede Poți Să Crești În Masă Musculară?!

Cand vorbesc de „primul an” nu ma refer doar la timp ci si la ce faci in acest timp. E foarte posibil ca cineva sa mearga la sala cinci ani de zile si sa nu creasca mai deloc, dar apoi sa inceapa sa se antreneze inteligent, sa manance si sa se refaca mult mai bine, si sa puna pe el inca 7-10 kg. Dar acestea fac parte tot tin acele castiguri de incepator.

Dupa primul an, castigurile incep sa scada vertiginos aproape injumatatindu-se de la un an la altul. Din nou, daca faci totul cat mai bine.

Mike Mentzer un faimos culturist din epoca de aur zicea ca prin antrenamente corecte si o nutritie bine pusa la punct, ti-ai putea atinge limita genetica in cativa ani. Si intr-o oarecare masura avea dreptate. Chiar daca vei putea pune pe tine muschi ani la rand, daca ai facut totul cat se poate de bine dupa anul 5 cresterile vor fi mult mai mici.

Iata cum ar putea arata castigurile pentru majoritatea oamenilor:

  • Anul 1: 10 – 15 kg
  • Anul 2: 5 – 7 kg
  • Anul 3: 2 – 5 kg
  • Anul 4 si 5: 1 – 2 kg
  • Urmatorii 10-20 de ani: 1 – 5 kg (in total)

Per total, ai putea pune pe corpul tau complet neantrenat o cantitate semnificativa de masa musculara. Chiar daca esti mai putin noros si ai cele mai slabe gene, tot ai putea pune cel putin 15kg. Daca ai noroc ai putea ajunge pana pe la 25-30. Iar daca esti ca majoritatea oamenilor, undeva in jur de 20kg e cifra pentru care poti tinti in mod realist.

(Video) Cum sa pui masa musculara ca incepator - Strategie si sfaturi generale

Iar acest lucru e o veste chiar buna. Imagineaza-ti numai cum ar arata corpul tau cu un strat minim de grasime dar cu 20 de kilograme in plus de muschi. Uita-te cat de mare e un kilogram de carne de vita si gandeste-te cum ar fi sa ai cateva deastea pe piept, spate, coapse, brate si restul corpului. Ar fi o diferenta uimitoare.

Cat de rapid poti creste in masa musculara in mod natural

Intr-o oarecare masura am raspuns la aceasta intrebare mai sus. Depinde de cat de aproape te afli de potentialul tau genetic. Daca esti incepator vei creste mai rapid, iar daca ai deja ani de antrenamente inteligente in spate, vei creste mult mai lent.

Ceea ce mai trebuie sa stii este ca viteza cu care corpul nostru poate construi masa musculara e limitata. Fara ajutorul steriozilor, chiar si in cele mai bune conditii posibile (nutritie, antrenament, recuperare) corpul uman mediu nu poate sa construiasca mai mult de 0.1 – 0.25 kg de masa musculara pura pe saptamana.

Acesta este maximul posibil, fara a lua in considerare capacitatea de umplere a rezervelor de glicogen, retentile de apa sau retentile de grasime intramusculara. Pe luna asta ajunge la 0.4 – 1 kg, iar pe an undeva la 6 – 12 kg. Ceea ce corespunde destul de bine cu valorile mentionate mai sus pentru primii 2-3 ani de antrenement.

Numerele exacte variaza de la persoana la persoana, si pana la urma nu sunt asa de relevante. Important e sa ai asteptarile corecte si sa nu te lasi indus in eroare de povesti sau reclame false. Oricat de bine ai manca, orice suplimente legale non-steroidiene ai lua si oricat de inteligent ar fi planul tau de antrenament, acestea sunt limitarile naturale.

(Video) Cata masa musculara poti construi in mod realist, ca si natural, intr-o luna de zile ?

Daca auzi ca un tip a pus pe el 7kg de muschi in 3 luni de zile, poti fi sigur ca e o reclama falsa sau o eroare de masuratoare. Vizual, e destul de greu sa observi o diferenta a procentului de grasime corporala intre 10% si 18%, iar pentru un tip de 80kg asta poate insemna o diferenta de 6kg de grasime. Cu alte cuvinte, in functie de cata grasime avea inainte, pana la 6 din cele 7kg in plus pe cantar ar putea fi de fapt grasime corporala. Sa nu mai vorbim de alte posibile erori de masurare date de fluctuatii ale rezervelor de glicogen sau a rezervelor de apa.

De aceea, iti recomand sa urmezi pasii din articolul urmator pentru a elimina pe cat posibil erorile de masuratoare, a-ti oberva cat mai corect progresul si a judeca corect eficienta planurilor tale nutritionale si de antrenament.

Cum sa ajungi la cresterile acestea in masa musculara

Valorile de mai sus sunt cazul ideal. Cel in care nutritia, antrenamentul si recuperarea ta sunt bine puse la punct.

Poate par lente si putine fata de reclame sau povesti, dar sunt realitatea. Iar daca masori corect si reusesti sa ajungi la aceste castiguri, ar trebui sa fii mandru de tine pentru ca ai realizat un lucru pe care multi tipi nu il reusesc.

Acum, daca simti ca ai nevoie de un plan exact (atat pe parte de antrenament cat si alimentatie), iti recomand sa folosesti sistemul Secretele Masei Musculare.

(Video) Cum sa pui masa musculara daca esti slab

Iti doresc spor la antrenamente inteligente!

Sper ca aceste asteptari realiste sa te ghideze pe calea cea buna, sa te scape de iluzii, dezamagiri, bani pierduti sau alte probleme.

Cata masa musculara, Culturism, Steroizi

Videos

1. Cum sa cresti in masa musculara NATURAL
(JustAngello Fitness)
2. Cum Să Crești În Masă Musculară Fără Să Pui Foarte Multă Grăsime!
(David Vlaic)
3. Creste in Masa Musculara mai Usor cu Aceste Alimente
(Fitness Nation)
4. Cat de Repede Poti Creste in Masa Musculara?
(Antrenorul Meu Personal)
5. Cum sa cresti in masa musculara?(FARA SUPLIMENTE)
(Vladd)
6. In cat timp incepe sa se vada progresul? In cat timp te faci #monstru ??? 😱
(Marius Mitrache)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated: 11/07/2022

Views: 6025

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.